Nif logo 2016 long vardeord toppbild

Nifens Årskrönika 2018

Publicerad 2018-12-17 13:26
Så här när det lackar inför jul vill vi passa på att sammanfatta året som gått, och blicka framåt mot 2019.

Årets säsong inleddes med att vi tack vare ICA Maxi, Team Sportia, Elon, Värmevärden och Nynäshamnsbostäder kunde köpa in helt nya matchställ till föreningen. Dessutom har vi ett samarbete med Team Sportia som gör att vi kan erbjuda en klubbkollektion med fotbollskläder och utrustning på hemmaplan till rimliga priser. Om du inte hittat till vår webbshop än så finns den här https://clubs.stanno.com/se/nynashamns-if

När vi tittar tillbaka på året som gått är det framförallt några saker som vi gläder oss extra. Antalet medlemmar har ökat betydligt mer än föregående år, och framförallt på tjejsidan. Av 133 helt nya medlemmar är 49 stycken tjejer. Från att för några år sedan inte ha några tjejlag alls har vi nu vid årets slut fem flicklag. Det här är en utveckling vi värnar och som vi arbetar systematiskt med tillsammans med vår sponsor Magnolia.

En utmaning för en mindre klubb som vår är att kunna erbjuda våra spelare tillräckliga utmaningar och utveckling på individnivå. Vi har därför under året provat på ett samarbete med ECC Sport Academy som både stöttat några lag och erbjudit extraträningar samt en sportscamp på höstlovet. Vi utvärderar nu insatsen för att ta beslut om och hur vi i så fall går vidare. I vår satsning på barn och ungdom har vi engagerat Javier Villegas som Ungdomsansvarig i klubben. Javier kommer att ansvara för att systematiskt bygga upp en modell för vår ungdomsverksamhet.

Under 2018 fick vi verkligen fart på vårt herrlag som i år spelat i division 7 och där hamnade på en tredje plats i serien. Det är ett ungt lag som har stora möjligheter att utvecklas för att nå vårt mål om division 5 till säsongen 2022.

Spelarna i herrlaget har också ställt upp som ungdomsledare, dels under vår traditionsenliga Fotbollsskola i juni där 70 barn deltog, men även vid kommunens sport- och höstlovsaktiviteter där de hållit öppna fotbollsträningar för barn och ungdomar i Viahallen.

För att öka intresset kring herrlaget och deras hemmamatcher testade vi i slutet av säsongen att låta våra yngre lag ställa upp som bollkallar, något vi planerar att fortsätta med under nästa säsong.

Förhoppningsvis har ni sett att vi inlett en renovering av Café Nifen under året, även det tack vare våra sponsorer som utöver redan nämnda är Malmstens måleri och färgsättning, GJ Byggtjänst, Telegra El, XL Bygg, Södertörns Lås och Nynäshamns redovisningsbyrå. Det har kanske inte gått riktigt så snabbt som vi hoppats, men vi har börjat och kommer fortsätta med de utrymmen som ännu inte är fixade under 2019. Vår ambition är att få till ett klubbhus som är inbjudande där våra barn och ungdomar gillar att hänga, före och efter träningar, och dit andra lag uppskattar att komma och spela match.

Vi har även kunnat anställa Joni som en resurs i cafeterian vilket gör att vi kunnat hålla cafeterian öppen även på vardagkvällar. Under nästa år kommer vi ta det ett steg längre och se över utbudet i cafeterian med målet att få in fler hälsosamma alternativ på menyn.

Helgen innan skolan startade arrangerade vi traditionsenligt Nifencupen, i år med betydligt fler lag än året dessförinnan. Det kommer vi fortsätta med 2019 och dessutom arrangera en renodlad cup för tjejer. Målet är att öka fotbollsintresset bland unga tjejer och att fortsätta växa på den sidan. Det gör vi i samarbete med vår sponsor Magnolia Bostad den 15 juni på Kvarnängen.

2019 inleds med Årsmöte den 7 februari kl 19.00. Alla medlemmar är välkomna att delta. Inbjudan med agenda publiceras på hemsidan den 21 januari och ni är alla välkomna att lämna in motioner.

Vår ambition är som sagt att fortsätta växa och utvecklas med många nya medlemmar under 2019. Då är det viktigt att alla har möjlighet att vara med, oavsett bakgrund och ekonomiska förutsättningar. Därför fortsätter vi med NIF 2017 Fond där medlemmar med ansträngd ekonomi kan söka bidrag till medlemsavgift, viss utrustning och deltagande på cuper. Läs mer på https://nynashamnsif.myclub.se/menu/pages/11292

Vi är också väldigt måna om att kunna ge våra barn och ungdomar en bra fotbollsutbildning som bidrar till deras utveckling både på och utanför planen. Föreningens värdegrund Glädje, Gemenskap, Respekt är central i det arbetet och vår ambition är att den 6 juni kunna arrangera en temadag kring detta med fokus på föräldraengagemang. Vi håller just nu på att planera detta tillsammans med nätverket Vi Lirare som består av ex-allsvenska fotbollsspelare, ledare och domare med ambitionen att sprida sunda värderingar inom fotbollen.

Avslutningsvis vill vi rikta ett stort tack till alla ni tränare, ledare och föräldrar som bidrar med er tid och engagemang för att den här föreningen ska kunna bli sitt bästa jag. Nifen bygger på ideella krafter och ett gemensamt intresse för fotbollen och våra barns utveckling. Utan föräldrar som skjutsar, stöttar och peppar, hjälper till i cafeteria och vid cuparrangemang skulle vi inte kunna bedriva den breda verksamhet vi har idag.


God Jul och Gott Nytt År önskar vi i styrelsen

Håkan Svanberg, Niklas Svanberg, Anders Tegnerud, Anders Granström, Perra Stensveden, Emma Ny, Suvad Barucija


Viktiga datum 2019

7 februari – Årsmöte

6 juni – Vi Liraredagen

15 juni – Magnolia Tjejcup

17-19 juni – Landslagets fotbollsskola

17 augusti - Nifencupen

Sponsorer och samarbetspartners

Md ica
Md elon
Md pdf platta sponsor nyn s
Md nyn sbost der
Md flamenco svart
Md thebrandstudio
Md malmstens
Md v rmev rden
Md cj byggtj nst
Md telgra
Md xlbygg 5 nynashamn  1
Md s dert rns l s
Md nr logga 1
Md sponsorhuset
500 butiker som ger rabatt när du handlar via Sponsorhuset.se. Du och Nynäshamns IF delar på rabatten.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub